Підводячи підсумки 2020 року, мабуть самого неоднозначного і суперечливого в історії останніх років. Року, який звів «нанівець» всі прогнози, перекреслив будь-які плани і збудовані стратегії, – хочеться відзначити результат, який став синергией управлінської, технічної та виробничих команд.
Наслідки пандемії пустило в круте піке більшість галузей світового бізнесу, деякі з яких відчайдушно боролися за виживання. Українська метизна промисловість зіткнулася із значним зниженням обсягів продажів, обумовленим різким падінням споживання продукції на внутрішньому ринку, а також блокованими локдауном ключовими експортними ринками. Не виключенням стала ситуація на нашому заводі. Ми фіксували зниження продажів березня до лютого на 13%, ще на 12% в квітні, і скорочення обсягів продажів на 10% в травні.
Завдяки злагодженим діям всіх структурних підрозділів, відразу ж після ситуації з локдаунами вдалося швидко перейти від падіння до росту. Уже в червні вийшли на хороший результат відвантажень, а з липня показували стабільно високий результат. Вплив фактора пандемії сильно вплинув на світову економіку, конкуренція загострилася, що негативно вплинуло на маржинальну складову угод.
Пожвавлення ділової активності після весняних карантинних обмежень, стимулювали стабільно високий попит на нашу продукцію, що дозволило виробникам встановлювати низку рекордів:
– Арматурні пасма, червень – 1580 тн.
– Арматурні пасма, липень – 2135 тн.
– Фібра, вересень – 1218 тн.
– Дріт 3,0 ВРД, листопад – 949 тн.
– Валове волочіння – 5577 тн.
– Патентування і оцинкування СПКЦ – 3194 тн.
І завершили рік абсолютним рекордом відвантаження в грудні!
Це результат кожного співробітника заводу «Стальканат», його ефективність і плідна робота. Діючи як одна велика команда професіоналів, ми досягаємо рекордних показників.
Настав Новий рік і ми готові до Нових звершень!